DVORIŠTANCE  je prilika za harmoničan  rast i razvoj svakog deteta  ponaosob, gde se kroz  uzajamno  delovanje dece i nas odraslih ostvaruje  srećan i uspešan razvoj. SREĆNO DETE krasi nekoristoljubiva radoznalost i stalna težnja da sazna vise o sebi bližnjima i svetu koji ga okružuje.

 

Dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti rada  učvrstilo nas je u uverenju da je svako dete jedinstveno i sposobno za učenje,  te da će najbolje napredovati prihvatajući uticaje koji su u skladu sa njegovim ličnim  razvojnim potrebama i mogućnostima. Uz pravilno  ohrabrenje svako dete nalazi  zadovoljstvo i radost u ulaganju ličnog napora na putu izgradjivanja sopstvenih snaga tokom svakodnevnog spontanog istraživanja. Postupno, ono stiče i sve veću spremnost za buduće uspešno rešavanje problema i preuzimanje ogovornosti na kasnijim uzrastima.

 

Dvoristance je otvorilo svoju kapiju još 1997. godine kao Centar za rano učenje i srećno odrastnje (Early learning center). Sa željom da na najbolji način i u pravo vreme podstaknemo razvoj urodjenog potencijala dece za učenjem i saznanjem, stvorili smo optimalne uslove za inspirativnu igru, druženje i rad sa decom. U tom “zajedničkom svetu”, tokom niza godina, stekli smo dragocena iskustva i produbili profesionalne uvide u  podsticanju i praćenja svih segmenata razvoja dece. Nastojeći što bolje da proniknemo u “tajnu” srećnog odrastanja uspostavili smo jedinstven red, ritam, harmoniju, prepoznatljiv identitet.

 

Naziv Early learning center ukazao je na primenu programa i metoda za rano i intenzivno usvajanje engleskog jezika, što je uvećalo vrednost našeg obrazovnog rada.

 

Sada obeležavamo dvadesetogodišnjicu rada, proširenjem kapacitata i otvaranjem novog objekta u mirnom i čistom okruženju prostrane  kuće  na obodu naselja Medaković. Dečija kuća, obrasla u zelenilu puzavica, drveća i cveća je stimulativno bogato  i razigrano okruženje za radosno druženje, igru i rad sa decom. 

 

 

 sledeća strana >>